Lassan nyer teret a BYOD megközelítés

A vállalati mobilitás megteremtése érdekében még mindig elsősorban a szervezetek által biztosított céges telefonok fordulnak elő a legnagyobb arányban. Ebben az esetben jellemzően néhány féle telefon közül lehet választani, mely által biztosítható a közel homogén telefon hardverpark, így csökkenthető az alkalmazások futtatásához kapcsolódó megfelelőségi kockázat.

Mobility_v02_BYOD

Nemzetközi környezetben már a vállalatok több mint fele mondott igent a BYOD (bring-your-own-device) filozófiára a mobil eszközök vállalati felhasználására, melynek lényege, hogy a vállalati mobilitást igénylő megoldások esetében a munkavállalók saját készülékeiket (mobil, tablet) használják.. Kutatásunk alapján Magyarországon csupán a vizsgált szervezeteknek csupán 5% elkötelezett a BYOD megközelítés mellett, míg további 40% esetében vegyes gyakorlatról beszélhetünk, azaz amennyiben a dolgozó kéri, úgy a saját telefonját használhatja, de igény esetén a vállalat is biztosíthatja a céges mobilkészüléket.

A BYOD megoldások esetében kockázatot jelent a vegyes (magán és céges) felhasználású környezet, valamint a hivatalos adatok védelme. A kihívások ellenére látható, hogy a vállalati gyakorlatban már jelentős arányban jelenik meg a BYOD megközelítés.

Forrás: Trends in Enterprise Mobility Part 2: BYOD

Forrás: Trends in Enterprise Mobility Part 2: BYOD
Címke: , ,